perjantai 30. lokakuuta 2015


Draamaa Omppumäessä –ohjelma     Näillä sanoilla aloitimme yhteisen ohjelman:

”Olipa kerran saari, saarella mäki ja mäellä koulu. Saari oli nimeltään Omppusaari ja omenapuiden ympäröimää mäkeä kutsuttiin Omppumäeksi. Mäellä tönöttävän koulun nimi oli tietenkin Omppumäen koulu. Entinen omenamehutehdas ei ollut erityinen koulu pelkästään tilojensa puolesta. Jokainen koulun oppilas oli nimittäin aivan huipputyyppi. Opettajat ja muu henkilökunta olivat myös varsin mainiota porukkaa.

Mutta mitä tapahtuikaan Omppumäen viidennellä luokalla sitten, kun uusi opettaja Iisa ja koulunkäyntiavustaja Maura aloittivat luokan kanssa? Huolimatta siitä, että luokan jokainen oppilas oli loistotyyppi, jotain ikävää pääsi kuitenkin tapahtumaan. Iisan ja Mauran johdolla koko luokka lähtee tutkimaan tätä tilannetta. Ratkaisu täytyy löytää ennen kuin on liian myöhäistä! Ilman koko luokan apua, edes Iisan ja Mauran mystiset erityistaidot eivät riitä selvittämään tilannetta.”

Helsingin Kouluraittiuspiiri tarjosi 5a-luokalle mahdollisuuden osallistua  toiminnalliseen draamatyöskentelyyn yhdessä tehden ja kokien. Oppilaat saivat osallistua kertomuksen juonen jatkoon erilaisten harjoitteiden avulla. Tapasimme neljällä viikolla yhdessä ohjaajien kanssa. Aihe liittyi kiinteästi meille niin tuttujen aiheiden käsittelyyn, kuten ystävyyteen, koulunkäyntiin, ystävyyssuhteisiin sekä myös kiusaamiseen ja toisten hyväksymiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti