torstai 11. joulukuuta 2014

6a ja itse tehdyt luokkasormukset

Me kävimme maanantaina 27.10. Koskelan nuorisotalolla. Lähdimme sinne heti aamulla ja menimme sinne bussilla ja junalla. Teimme siellä itse omat hopeiset luokkasormukset. Olimme siellä koko päivän ja kaikilla oli tosi mukavaa.

Ensiksi me taoimme jo aiemmin mittaamamme sormukset pyöreiksi ja hioimme viilalla pinnan kiiltäväksi. Sen jälkeen hioimme hiomapaperilla sormuksen sisäpuolen. Hiotessamme istuimme sohvilla ja juttelimme. Kun sormus oli kokonaan hiottu, oli vuorossa koneilla työstäminen. Koneita oli kaksi ja ensimmäisessä oli tarkoitus saada viilan jäljet pois. Sen jälkeen toisessa koneessa pinta kiillotettiin ihan peilikiiltäväksi. Sormuksista tuli tosi hienoja ja koko luokka teki niitä innolla. Kun sormus tuli valmiiksi, se laitettiin pussiin. Pussissa oli lappu, jossa luki mitä sormukseen kaiverretaan.

 Sovimme myös luokkakokouspäivän kymmenen vuoden päähän. Jossakin työvaiheen välissä sai myös syödä eväät. Koululta oli saatu eväät, mutta omiakin eväitä sai ottaa mukaan. 
Kun viimeisetkin oppilaat olivat saaneet sormuksensa valmiiksi, toinen sormuspajan pitäjistä, Petri, kertoi meille geologiasta. Saimme myös kysyä kysymyksiä, joihin hän vastaili.
Sitten oli jo aika lähteä takaisin koululle ja kotiin.
Sellainen oli meidän luokkasormusretki.
6a


Hiomista

Kiillotusta

Takomista

Vihdoin valmis sormus                                    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti