torstai 16. tammikuuta 2014

2-3A:n kuulumisia

Luokassamme on tapana lukea omaa kirjaa noin 3-4 kertaa viikossa, yritämme lukea ainakin 15 minuuttia kerrallaan äidinkielen tunneilla. Lisäksi opettaja lukee ääneen luokallemme kirjaa yhteisesti. Syksyn aikana opettaja luki neljä kirjaa ääneen.

Suosituimmaksi kirjasarjaksi äänestimme ruotsalaisen Martin Widmarkin Lasse-Maijan etsivätoimisto sarjan. Toiseksi tuli Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja kaksoisolento.
 Luokallamme on yhteinen kirjastokortti ja käymme kirjastossa oppitunnilla valitsemassa luettavaa. Lisäksi erikoiskirjastovirkailija Marja Häggman pitää kirjavinkkausta. Kirjavinkkaus tarkoittaa sitä, että Marja kertoo uusista kirjoista ja saattaapa lukea niistä pieniä pätkiä meille. Vinkkaus herättää kiinnostusta kirjaan ja kirjan voi sitten lainata luettavaksi.

v  Joululomalla luin Soturikissa-nimisen kirjan. Isosiskoni luki siitä osan minulle ääneen. Se oli hyvä kirja ja odotan seuraavaa osaa innolla -Lilja 3A-

v  Loman aikana luin neljä kirjaa. Yksi oli nimeltään Maaginen suklaapuoti, sen kirjoitti Rino Mitzuho. Kirjassa havitellaan toiveita toteuttavaa suklaata ostamalla jopa varastamalla.  Se oli jännittävä mielenkiintoinen kirja –Anastasia 3A-
 

Tässä vielä terveiset Marjalta Malminkartanon kirjastosta:
Lasse-Maijan etsivätoimisto on minunkin suosikkini! Toivottavasti sarja jatkuu vielä kauan ja saamme uusia jännittäviä arvoituksia luettavaksi. Mukava uutinen myös Risto Räppääjien ystäville: kirjasto on saanut lahjoituksena uusia ja vanhoja Ristoja ja nyt niitä on hyllyssä mukavasti. 


 
Uutena kirjasarjana etsiväkirjojen ystäville suosittelen Kivimutka-sarjaa; ensimmäisessä osassa Kivimutka tutustuu Kolinaan ja Pääkallonaamaan ja joutuu elämänsä tiukimpaan tilanteeseen. Tiukkoja tilanteita on varmaan ollut ennenkin, sillä aiemmin Kivimutka on ratkonut rikoksia yhdessä  Henkan kanssa sarjassa Henkka & Kivimutka.
 
 
 
 

Ponietsivät-sarjassa seikkallaan tyttöporukassa kavionkopseen säestyksellä. Sarjan uusin kirja "Kisaponi kateissa" on vauhdikas tarina tallityttöjen maailmasta, mutta se sopii myös muille kuin heppahöperöille!
 
 
 
 
 

TA-VA-TAAN  kirjastossa!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti