perjantai 27. syyskuuta 2013

4A:n blogivuoro syksyn kylmetessä

Neljännellä luokalla on mahdollisuus valita valinnaisia aineita. Tänä vuonna ne ovat Malminkartanon ala-asteella liikunta ja ATK. Tunnit pidetään kaksoistunteina ja näistä koostuu oppitunteja yhteensä yhdeksän kerran verran. Luokka on jaettu kahteen ryhmään ja ryhmät vaihtuvat kevätlukukauden alkaessa.

Liikunta painottuu osa-alueisiin, joissa voidaan hyödyntää ryhmän pientä kokoa. Osallistuminen on aktiivisempaa ja jokainen oppilas ehtii hyvin mukaan leikkeihin ja peleihin. Pyrimme valitsemaan myös aktiviteetteja, joita ei olla ennen edes kokeiltu. Tähän mennessä sää on ollut hyvinkin suosiollinen ja olemme ehtineet tehdä paljon kivoja asioita ulkona. Tunneilla olemme muodostaneet mm. ihmispyramideja, vetäneet köyttä, heittäneet frisbeetä, pelanneet pesäpalloa ja tehneet kuntolenkin läheiselle täytemäelle ”Jättärille”.  Askelmia huipulle on n. 400!  Sisätiloissa olemme pitäneet leikkimielisiä viestejä, käyttäneet köysiä, pomppupalloja ja puolapuita apuna – perinteistä polttopalloa unohtamatta. Suunnitteilla on myös keilaaminen Myyrmäessä.

ATK tunneilla oppilaat ovat saaneet käsitellä kuvia ja tiedostoja.  Kuvien muokkaaminen ja tiedostojen tallentaminen omaan kansioon alkaa jo sujua.  Myös omia tarinoita on päästy luomaan ja liitetty niihin kuvia. Tärkeitä taitoja kaikki.

Kuvaamataidossa piirsimme joutsenia valkoiselle paperille hiiltä apuna käyttäen. Joutsen on helppo piirtää, kun hahmottelee valkoiselle paperille suurikokoisen numeron 2.  Numeroa täydentäen, joutsen on luotu kun melkein itsestään. Harmaan, valkoisen ja mustan eri sävyt tuovat elävyyttä piirrokseen.  Muita värejä ei tarvita. Kokeile vaikka kotona!

Ruska on tämän hetken sana. Vesiväreillä saimme aikaan syksyn eri värejä – sekä synkkiä että iloisia. Liimaamme paperista askartelemiamme lehtiä värjättyihin taustapapereihin ja katsomme lopputulosta ensi viikolla. Alku on ainakin lupaava. Toivottavasti tämä väriloisto piristää luokan tai käytävän seiniä vielä silloin, kun lehdet tippuvat puista.


Hyvää syksyn jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti