maanantai 22. huhtikuuta 2013

Prosessidraama Rumasta ankanpoikasesta

1C-luokka on tehnyt ilmaisutaidon tunneilla prosessidraamaa, jonka teemoina on ollut erilaisuus, ystävyys sekä kiusaaminen. Oppilaat ovat eläytyneet tarinaan harmaasta ankanpoikasesta, joka syntyi Lummelammen tilalle. Prosessidraama pohjautuu satuun Ruma ankanpoikanen. Oppilaat ovat luoneet tunneilla harmaalle ankanpoikaselle nimen ja perheen. Tunneilla olemme tutkineet ja pohtineet ystävyyttä ja kiusaamista erilaisten harjoitteiden avulla. Olemme eläytyneet harmaan ankanpoikasen kokemuksiin muun muassa kuuntelemalla tarinaa ja keksimällä siihen itse jatkoa. Lisäksi olemme leikkineet erilaisia teemaan liittyviä leikkejä, esittäneet näyttelemällä tilanteita tarinasta.

 

Harmaa ankanpoika, jonka toinen ryhmä nimesi Eetuksi ja toinen Söpöksi, löysi Ankkalammen tilan nurmelta peilin. Harmaa ankanpoikanen luuli peilikuvaansa uudeksi ystäväkseen, kun se hymyili ankanpoikaselle takaisin ja räpytteli siipiään yhtä aikaa ankanpojan kanssa. Oppilaat piirsivät parityönä kuvan harmaan ankanpoikasen ja tämän uuden ystävän yhteisistä leikeistä sekä kirjoittivat kirjeen ystävälle.

Tässä muutama kuva.
 


 

 
 
 
 
 

 
 
1C:n oppilaat keksivät 3-4 hengen ryhmissä jatkoa tarinalle. Mitä tapahtui sen jälkeen, kun harmaa ankanpoikanen oli kasvanut isoksi ja muuttunut valkoiseksi joutseneksi. Tässä on muutamia oppilaiden keksimiä tarinoita Söpön ja Eetun
uusista seikkailuista.
 
Söpö-ankka
 
Söpö ja toinen joutsen menivät kampaamoon. Kampaaja alkoi harjata toisen joutsenen tukkaa. Kampaajalla oli vesipullo, mikä olikin oikeasti myrkkypullo. Pullossa oli pääkallon kuva, josta joutsenet tiesivät sen olevan myrkkypullo. Sitten ne lähtivät pakoon.
 
Olipa kerran Söpö ja sen veli Juha. Ne poimivat marjoja metsässä. Vastaan tuli toinen joutsen. Söpö ja joutsen alkoivat katsoa toisiaan. Joutsen ymmärsi, että Söpökin oli joutsen. Ne räpyttelivät yhdessä siipiään. Sitten ne menivät auttamaan Juhaa marjojen poiminnassa.
 
Eetu-ankka
 
Eetu ankka joi taikajuomaa ja sillä tavalla päätyi sirkukseen. Siellä oli kynä, joka osasi lentää. Kynällä oli enkelin siivet. Kynä ja Eetu-ankka makasivat sirkuksen lattialla. Pelle tuli kutittamaan Eetua. Eetu ei liikkunut. Pelle kutitti kynää. Se alkoi liikkua ja piirtää taululle. Kynä lensi pois sirkuksesta ja Eetu sen mukana.
 
Eetu-ankka meni suuren musta kiven luokse. Peili oli tullut sinne takaisin. Eetu-ankka katsoi peiliin ja peilikuva tuli ulos peilistä. Ne lähtivät yhdessä Flamingoon kylpylään. Siellä ne uivat. Ihmiset pelästyivät ja kiljuivat. Sitten Eetu ja peilikuva lensivät takaisin kotiin.
 
1C toivottaa iloista kevättä koko koululle!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti