torstai 28. helmikuuta 2013

6. luokkalaiset Yrityskylässä

Koulumme 6. luokkalaiset vierailivat Yrityskylässä perjantaina 8.2. Oppilaat saivat työskennellä Yrityskylässä omissa ammateissaan ja toimivat kuluttajina ja kansalaisina osana yhteiskuntaa.

Alla kolmen oppilaan kertomus päivästä sekä kuvia päivästä.

Yrityskylässä

Olimme kaikki kuudesluokkalaiset Yrityskylässä. Kaikki olivat eri yrityksissä. Meitä kaikkia kuvattiin melkein koko ajan. Saimme paljon laskuja ja asiakkaita. Kävimme melkein kaikissa yrityksissä. Saimme täyttää hyllyjä Alepassa jos oli töissä siellä. Olimme Alepassa töissä. Meillä oli neljä työvuoroa ja kaksi vapaavuoroa. Menimme parin kanssa aluksi hakemaan tarvikkeita postista. Koneet temppuilivat aluksi.  Meillä oli hauskaa.  Mikrofoniin sanottiin aina kenellä oli työ ja vapaa vuoro. Ekalla vapaavuorolla meidän piti hakea Nordea- kortti. Kaikkien yritysten johtajat pitivät meille puheen. Joillakin työntekijöillä oli terveystarkastus. Terveystarkastuksessa sai pelata Wiitä. Saimme paljon eväitä koulusta. Saimme käydä kahvilassa tauolla. Alepasta sai ostaa kaksi kertaa, että kaikille riittäisi ostettavaa. Alepan myyjät merkkasivat Nordea-korttiin aina viivan tussilla, mitä on ostanut ja monta kertaa. Meidän yritys eli Alepa sai hyvä merkinnän. Meille tuli paljon hyvää palautetta. Saimme käyttää konetta. Päivä päättyi. Lähdimme kotiin.

    

                                     


Yrityskylässä

Oli kivaa. Opittiin työ elämää. Me saimme pankki kortin. Kävin Alepassa, Sonerassa, kahvilassa, kampaamossa, Nordeassa ja niin edespäin. Oli kivaa. Haluaisin mennä sinne  uudestaan.
                                 

Yrityskylässä

Olin yrityskylässä. Siellä oli kivaa. Aluksi koneet eivät toimineet. Sitten kun koneet alkoivat toimia, työt käynnistyivät. Minun työntekijät hakivat postista tarvikkeita minun liikkeeseeni.  Olin Soneran toimitusjohtajana. Minun mielestä oli kivaa olla pomo ja työntekijäni olivat tosi viisaita ja kivoja. Siellä oli kahvila, josta sai hakea koulun eväät lounassetelillä. Join kaakaon ja se oli hyvää. Ennen vapaavuoroa oli työterveystarkastus. Vapaavuorolla minun piti hakea Nordeasta Nordea-kortti. Siellä otettiin verenpaine ja sen jälkeen piti mennä Wii-laudalle. Vapaavuorolla ostin shampoota, yrityskylänauhan ja mukin ja kaikkea muuta kivaa. Sen jälkeen yrityskylässä kaikki toimitusjohtajat lukivat ääneen, mistä tuli isoimmat laskut ja missä oli parantamista ja mitä opimme Yrityskylässä. Yli puolet ihmisistä sanoi, että Soneralta tuli suurimmat laskut. Kun meidän päivä päättyi niin lähdimme kotiin hyvin mielin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti