torstai 25. lokakuuta 2012

"Olen syönyt äidin tekemänä tätä" - NÄYTTELY JA KIRJAN JULKAISUTILAISUUS

"Olen syönyt äidin tekemänä tätä"
Malminkartanon ala-asteen oppilaiden ruokamuistoja ja reseptejä


NÄYTTELY JA KIRJAN JULKAISUTILAISUUS
keskiviikkona 7.11.2012 klo 18
Malminkartanon ala-asteella
Puustellintie 6


Rakkaat huoltajat

On syytä hymyillä, tarttua läheistä ihmistä kädestä ja suunnata yhdessä kouluun marraskuun ensimmäisenä keskiviikkona.
Malminkartanon ala-asteen vanhempainyhdistys pyysi keväällä 2011 opettajia keräämään oppilaiden ruokaan liittyviä muistoja, joista kokoaisimme kirjan. Lapset piirsivät lempiruokiensa kuvia, kertoivat mieleen painuneita muistoja ja kirjasivat mieleisiään reseptejä. Aineisto oli herkullisen kirjava ja runsas. Lasten töistä on koottu näyttely, jossa on esillä 100 lasten tekemää työtä. Aineistosta on myös koottu Reseptikirja, jossa on kuvien ja tarinoiden lisäksi 46 reseptiä kaalikääryleistä mokkapaloihin.
Tämä projekti todistaa, että ruoka on tärkeää. Ruoka yhdistää perhettä, ei ole niin tärkeää mitä syöt, vaan se kenen kanssa ateriasi nautit. Aineistosta huokuu myös tavallisuuden kiitos. Mieleen painunut muisto voi olla makkaran paisto nuotiolla ja lempiruoka voi olla arkinen nakkikastike. Toki ruoalla myös juhlistetaan merkkihetkiä. Joukossa on reseptejä, jotka ovat kulkeneet perheissä läpi sukupolvien juhlistamassa yhteisiä tärkeitä hetkiä.
Jokainen projektiin kuvalla tai tarinalla osallistunut lapsi saa tilaisuudessa oman kappaleensa Reseptikirjasta muistoksi. Vanhempainyhdistys toivoo suurta osanottajajoukkoa paikan päälle juhlistamaan tätä kenties ainutlaatuista kokemusta lapsen elämän taipaleen varrella.
Tilaisuus on avoin kaikille! Myös isovanhemmat voi kutsua mukaan. TERVETULOA!

Heli Kärkkäinen
Malminkartanon ala-asteen Koti- ja kouluyhdistys ry.


PS. Reseptikirjaa voi myös ostaa tilaisuudessa.

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti